Pamiętam, jak już w dzieciństwie jak moja mama smażyła mi te kotleciki, zawsze wychodziły jej puszyste i delikatne a za razem miękkie i soczyste, Teraz już znam jej sekretny przepis, dzięki któremu wychodziły nieprzyzwoicie pyszne! Dziś dzięki niemu moja rodzina cieszy się ich smakiem, są prawdziwą ucztą na naszym stole!
Składniki
![]()
1. Połącz kefir, śmietanę, olej słonecznikowy, jajko, a także cukier i sól w jednym pojemniku. Dodaj sodę i mąkę do mieszaniny. Zagnieć ciasto.

2. Przygotuj nadzienie. Ugotuj i utłucz ziemniaki.

3. Podzielić ciasto na mniejsze kawałki. Uformuj rękoma każdy na mały naleśnik. Włóż farsz, połącz brzegi zamykając farsz w środku, jednocześnie formując małe podłużne kotlety..

4. Rozgrzej olej na patelni. Smaż je na średnim ogniu na złoto-brązowy kolor.

Comments are closed.