Każdy się zajadał i prosił o dokładkę – Prosta instrukcja jak upiec kotlety w piekarniku.

Wszyscy kochamy kotlety i sznycle z mięsa mielonego. To tradycyjne danie, które pojawia się na naszych stołach w trakcie rodzinnych obiadów i w chwilach, kiedy w naszych domach pojawiają się goście.

Czasem jednak długie stanie przy kuchni wydaje się mozolnym i nigdy niekończącym się zajęciem. Dlatego warto nasze kotlety upiec od czasu do czasu w piekarniku. Przyrządzane w piekarniku mięso, szczególnie zaś to wieprzowe ma mniej kalorii, jest zdrowsze, a do tego smakuje wyśmienicie.

Do upieczenia go nie jest potrzebny żaden dodatkowy tłuszcz w postaci oleju, czy też często używanego do smażenia smalcu. Jak więc przygotować kotleciki  w piekarniku? Nasze proste triki i zasady sprawią, że już nigdy nie zechcesz przyrządzać ich w inny sposób.

Przedszkolne kotlety dla małych i dużych

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!