Tak delikatne udka z kurczaka zrobisz tylko z tym przepisem. Mistrzowski smak. Uwielbiam tak przygotowane
Przed Wami przepis na kurczaka, który jest przekazywany z pokolenia na pokolenie! Drób jest bardzo delikatny w smaku.
Dlatego nic dziwnego, ze przez większość uważany jest za najlepsze w wyborze mięso. Poniżej przepis, który zdecydowanie urozmaici znane Tobie sposoby na przyrządzanie go.
Przygotuj następujące składniki:
- 6 sztuk udek z kurczaka,
- 1,5–2 szklanki maślanki,
- 1 – 2 łyżki oleju,
- czosnek (świeży, ewentualnie granulowany),
- mielony biały pieprz,
- słodka papryka,
- przyprawa do kurczaka
- pikantny mielony pieprz,
- sól.
Sposób przygotowania:
Mięso umyj, a następnie osusz. Wymieszaj maślankę z czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Kurczaka obtocz w powstałej marynacie. Najlepiej odstaw do lodówki na całą noc, aby nabrał intensywności przypraw.
Kolejnego dnia wyjmij kurczaka z lodówki i pozostaw go na około pół godziny w temperaturze pokojowej. Potem wymieszaj je z odrobiną oleju słonecznikowego.
Comments are closed.