Tak delikatne udka z kurczaka zrobisz tylko z tym przepisem. Mistrzowski smak. Uwielbiam tak przygotowane

Przed Wami przepis na kurczaka, który jest przekazywany z pokolenia na pokolenie! Drób jest bardzo delikatny w smaku.

Dlatego nic dziwnego, ze przez większość uważany jest za najlepsze w wyborze mięso. Poniżej przepis, który zdecydowanie urozmaici znane Tobie sposoby na przyrządzanie go.

Przygotuj następujące składniki: 

  • 6 sztuk udek z kurczaka,
  • 1,5–2 szklanki maślanki,
  • 1 – 2 łyżki oleju,
  • czosnek (świeży, ewentualnie granulowany),
  • mielony biały pieprz,
  • słodka papryka,
  • przyprawa do kurczaka
  • pikantny mielony pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Mięso umyj, a następnie osusz. Wymieszaj maślankę z czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Kurczaka obtocz w powstałej marynacie. Najlepiej odstaw do lodówki na całą noc, aby nabrał intensywności przypraw.

Kolejnego dnia wyjmij kurczaka z lodówki i pozostaw go na około pół godziny w temperaturze pokojowej. Potem wymieszaj je z odrobiną oleju słonecznikowego.

Włóż mięso do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez około 45-60 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!