Zrazy mojej babci każdy musi spróbować. Ich smak powali każdego.

Są produkty, z których nawet najprostsze danie będzie smakować wyśmienicie. Jednym z nich jest wieprzowina. Wystarczy dodać pomarańcze lub śliwki, aby Twoje ulubione mięso było jeszcze bardziej soczyste, smaczniejsze i bardziej aromatyczne.

Ziemniaki, makaron i grzyby sprawią, że danie będzie niezwykle sycące. A sos słodko-kwaśny zamieni wieprzowinę w niesamowitą atrakcję naszego stołu.

Dziś proponuje Ci przepis właśnie z wykorzystaniem tego mięsa, zrazy wieprzowe z ogórkiem i serem, są bardzo syte, a ich smak jest równie niesamowity!

Składniki

  • Wieprzowina 500 g
  • Kiszone ogórki 2-3 sztuki
  • Twardy ser 100–130 g
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny (mielony) do smaku

Przygotowanie

1. Umyj mięso, osusz i pokrój na cienkie kawałki.

2. Na każdy kawałek połóż folię spożywczą i rozbij je tłuczkiem.

3. Popieprz je i skrop sokiem z cytryny. Następnie włóż mięso do miski i odstaw na pół godziny.

4. W między czasie pokrój każdy ogórek na cztery części. Ser również pokrój na małe kawałki.

5. Posól mięso.

6. Weź 1 kawałek mięsa i rozłóż go na desce do krojenia. Umieść ser i plasterek ogórka na brzegu wieprzowiny.

7. Zwiń mięso, tworząc rolkę. Zwiąż go nitką. Możesz również po prostu zabezpieczyć jego końce wykałaczkami.

8. Rozgrzej olej. Usmaż mięso po obu stronach na złoty kolor.

9. Nagrzej piekarnik do 180 ° C. Włóż mięso do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku przez około 12 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!