Gołąbki po cygańsku: specjalny tradycyjny przepis, nie znajdziesz go nigdzie indziej. Mój hit na każdym przyjęciu

Część warzyw przełóż do miski z nadzieniem – resztę zostaw na patelni, by przygotować z nich sos.

Na patelnię dolej pół litra wody, sól oraz pieprz. Wszystko doprowadź do wrzenia i odstaw do ostygnięcia.

Nadzienie dokładnie wymieszaj i zacznij nakładać na liście kapusty. Gołąbki składaj w trójkąt, chowając górę liścia do wewnątrz.

Na dno garnka rozprowadź część sosu warzywnego, następnie ułóż gołąbki. Postępuj analogicznie aż do wykorzystania wszystkich składników.

Na samą górę ułóż posiekane pomidory, a następnie zalej całość wodą (ok. 0,5l). Gołąbki gotuj przez 30-40 minut na wolnym ogniu.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!